23 Ekim 2014 Perşembe

MUCİZELER ATÖLYESİ YORUMU

Herkese Merhaba
Uzun zamandır okuduğum kitapları sizlerle paylaşmamıştım.Bugün sizlere anlatmayı seçtiğim kitap Mucizeler Atölyesi.
Tek bir karakterin anlatıldığı,uzun betimlemelere başvurulan kitaplardan sıkıldıysanız kitap tam sizlik demektir.
Kitapta 3 farklı karakterin yollarının kesişmesiyle olaylar başlıyor.

Millie...Hayatında hiçbirşeyin yolunda gitmediği ve bir yere ait olmadığını düşünür.Yine bu düşüncelerle boğuşurken evinin alt katından çıkan yangınla hayatına yön vermeye başar.Yangın sırasında hafısazını kaybettiğini inandıran Millie Mucizeler atölyesine taşınır.İlk başta çok masum görünen bu atölye gerçekler kadar içini yakar.
Mariette...Kocasıyla sürekli sorunlar yaşayan,aşağılanmışlık hissi ile sürekli depresif ruh haliyle dolaşan bir karakter.Öğrencilerinin psikolojik baskılarıyla yapmaması gereken bir davranış sonucunda Mucizeler atölyesinde bulur kendini.
Mike...Karısı asker olmasından çok etkilenmiştir.Üniforma aşığı karısı askerlikten istifa ettiğini öğrenince Mike'ı terk eder.O günden sonra sokaklarda yaşamaya başlar.Alkolik olmuştur ve bir gün bir adam cazip bir işteklifi yapar ve Mucizeler atölyesindedir.
Burada iyileşmeyi beklerken hayatlarının aşklarını ve pişmanlıklarını yaşamaktadırlar.Herşeyin duygusal bir boşluk ile başladığını farkettiklerinde ise yeni hayatlarıyla yüzleşeceklerdir...

"Hiçbir yaranın kabuğu diğerine benzemez."
Millie'nin hayatı bir gece alt katta çıkan yangınla altüst olur. Kendisini dışarı atmadan önce yangından hangi eşyalarını kurtarması gerektiğini düşünür. İşte o sırada, manevi değeri olan hiçbir eşyasının olmadığını, ne bir anısının, ne de haber verecek kimsesinin olduğunu anlar.
Bir lisede öğretmenlik yapan Mariette, kendisini sürekli suçlayıp aşağılayan kocası ve sorunlu öğrencileri arasında sıkışıp kalmış bir kadındır. Haftada iki kez gittiği psikiyatrist de sorunlarına çözüm bulamaz. Sabrının taştığı bir gün öğrencisine sert bir tokat atıp merdivenlerden tehlikeli bir şekilde düşmesine neden olur.
Mike karısından ayrılıp artık sokaklarda yaşamaya başlamıştır. Bu duruma gelmesinin sebebi olan eski karısını ne kadar çok düşünürse o kadar çok acı çekeceğinin farkındadır. Tek korkusu sundurmasına sığındığı apartman sakinlerinin onu kovma ihtimalidir.
Kendilerini aşılamaz bir duvarın dibinde gören, zorlukların girdabında çaresizce dönüp dolaşan Mariette, Millie ve Mike'ın hayatı, günün birinde, Jean adında esrarengiz bir adamın açtığı 'Mucizeler Atölyesi'nde kesişir. Parçalanmış ruhları atölyesinde tamir ederek eski mutlu günlerine dönmelerini sağlayan Jean'ın sırrı neydi?(Tanıtım Bülteninden)

2 yorum:

  1. güzel paylaşım olmuş çok teşekkür ederim :)))
    ModaTizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların için ben teşekkür ederim :)

      Sil